Alle producten, van garens tot geverfde en gefinischte stoffen, worden geproduceerd in onze eigen fabrieken in Holland. De productie van velours is een gecompliceerd proces, dat we hieronder in het kort uitleggen:

Weven
Velours wordt geweven in 2 lagen waarbij het poolgaren de twee lagen aan elkaar linkt. Scheiding van de 2 lagen gebeurt op de weefgetouwen door een vlijmscherp mes

Verven en Finischen
Onze wijze van verven is stukverven met lage minimale aantallen.
Finisch mogelijkheden zijn er legio; bijv. kreukherstellend, Teflon, vlamvertragend en vele andere speciale technieken die we allemaal in eigen huis uitvoeren. Dit alles om de Raymakers velours een rijke en weelderige uitstraling te geven.

Kwaliteitescontrole
Een grondige kwaliteitscontrole na elke stap in het productieprocess zorgt voor een consistent product. Gedurende de jaren hebben we een kwaliteitsmanagement systeem ontwikkeld dat geheel gericht is op velours en de productie van velours. Dit, gecombineerd met onze getrainde medewerkers - waarvan velen met een jarenlang dienstverband- zorgt ervoor dat wij in staat zijn om kwaliteit, kleur en finisch exact te kunnen reproduceren, zelfs vele jaren na de eerste introductie.

 

 

 

 

 

 


Ons bedrijf
Geschiedenis
Productieprocess
Innovatie
Collecties op maat
Klantenservice
Green Raymakers
Nieuwe producten
Onze Velours
Stukprogramma's
Mode en Trends
Toepassingen
Nieuws
Vacatures
Contact
LanguagescontactInloggen